filter DOUH & Minnamura Canyon - Reisverslag uit Wollongong, Australië van niekolaas - WaarBenJij.nu filter DOUH & Minnamura Canyon - Reisverslag uit Wollongong, Australië van niekolaas - WaarBenJij.nu

filter DOUH & Minnamura Canyon

Door: Niekolaas

Blijf op de hoogte en volg

05 November 2005 | Australië, Wollongong

Beste Kaaskoppen,

Het is inderdaad een tijdje geleden dat ik wat geschreven heb. Deze jongen heeft het ook zo druk. Mijn 5-daagse werkweek is behoorlijk weekvullend. Het onderzoek is uitdagend en soms behoorlijk wat stress. Ik ben nu tegelijkertijd bezig met feldspaten (=mineraal)en fine-grained (4-11 um)samples en ik ben een fading test aan het doen. Ik heb geen zin om het allemaal hier uit te gaan leggen want het heeft me zelf 2 weken gekost om het enigzins te snappen en ik snap het nog niet helemaal. Afijn, ik moet dus gaan kijken of bepaalde samples radioactieve straling verliezen. Dit doe je door je sample te runnen op een machine en dan weer te meten na bepaalde tijdsintervallen: 60 sec, 600 sec, 10.000 minuten ofwel 7 dagen. Ik dus die samples voor 7 dagen ergens opgeslagen, na 7 dagen weer meten in de pc, die meting duurde 3 dagen. Na die 3+7= 10 dagen erachter komen dat je de filters niet hebt verwisseld en het hele geintje dus overnieuw kan doen is FUCKING frustrerend. Ik ben er eigenlijk nog steeds niet helemaal overheen.
Het hele onderzoek is vreselijk tijdconsumerend waardoor ik eigenlijk de hoop nog naar Schotland te gaan heb opgegeven.
Afijn, doordeweeks werk ik en is het mooi weer, in het weekend ben ik vrij en regent het. Mooi is dat. Ik zit hier nu dus op zaterdag op de Uni verveelde me stierlijk en dacht effe wat te schrijven. Iedereen zit hier namelijk te studeren voor hun examens en als het regent kan ik nie klimmen.

Zo zie je maar dat het leven als tegenvoeter ook niet altijd over rozen gaat en op rolletjes loopt. Ach nog eff doorzetten en dan eind december 4 maanden vakantie!!!

Vorige week trouwens men eerste Canyon gedaan: Minnamura Canyon. Met 2 auto's erheen gereden, 1 auto onderaan de canyon geparkeerd en met de andere auto naar boven gereden. Minnamura Canyon ligt in een National Park waar veel bejaarde toeristen en wandelaars hun vertier vinden door op geasfalteerde paden van een afstand naar een waterval te staren. Hierdoor is het verboden om van de paden af te gaan en dus door de canyon te lopen. Wij dus begonnen met de Canyon om 3 uur 'smiddags omdat we dan ongeveer met het donker de canyon konden verlaten zonder dat de ranger ons zou zien. Bovenaan de Canyon de auto geparkeerd en de wet-suits alvast aangetrokken omdat het begon te regenen. Het begin van de canyon (kreek) was erg moeilijk te vinden doordat het regenwoud vreselijk dicht begroeid was. Op sommige stukken moesten we over omgevallen boomstammen klimmen om lager in de kreek te komen. Na de 1e boomstam traverse zag ik wat zwarts op men hand krioelen...what the fuck? Ik probeerde het eraf te trekken maar deze bloedzuiger bleef er maar op los zuigen. Wat een smerige beesten. Dan wist te vertellen dat toen hij in het leger zat en op training in Maleisie was dat ze de bloedzuigers gewoon lieten zitten, als je ze eraf trekt heb je namelijk kans op infectie. Op 1 dag had hij er 23 op zen lichaam.
Na een kleine pauze daalden we verder de kreek in. Vanaf nu begon het serieuzer te worden. De kreek begon zich diep in te snijden in het zandsteen waardoor je supervette watervallen met diepe plassen water kreeg. Perfect voor wat cliffjumps. Sommige cliffjumps waren wat eng omdat je toch niet helemaal zeker wist of het water diep genoeg was. Het water was iig koud, zelfs met een wet-suit aan.
Na een uur plonsen moesten we toch echt het touw gebruiken bij de 35 m hoge 1e abseil. Het touw rond een betrouwbare boom en abseilen maar. De 3e abseil was erg spectaculair omdat je dwars door de waterval moest abseilen, je hoorde en zag weinig tijdens de abseil. Nadat iedereen geweest was en we toch een beetje haast moesten maken was de rest alvast doorgelopen om de volgende abseil klaar te maken terwijl Dan en ik het touw naar beneden trokken. Watch it, ROOOPE!! FUCK!! het touw bleef halverwege de waterval vast zitten, aaah nee het zat echt muurvast. Er zat dus niks anders op dan door de waterval via het touw omhoog te klimmen, het touw los te maken en vervolgens terug klimmen zonder touw over groene gibberige rotsen. Afijn erg klote zo op het eind van een canyon in de schemering. Na 3 1/2 uur kwamen we bij de laatste abseil aan vlakbij de look-out. Toen het donker was stonden we behoorlijk uitgeput beneden de laatste waterval. Nick wist me lachend te wijzen op een gigantische dikke bloedzuiger in men nek. Thuis zaten er nog een paar in men schoenen. Al met al is canyoning errug tof!!!!!

Voor de rest heb ik niet veel nieuws, ik hoop morgen nog wat te gaan klimmen. Tsja moet toch een beetje trainen voor men vakantieplannen. De plannen worden gesmeden voor Tasmanie en Nieuw-Zeeland. Voor de rest wordt het hier steeds warmer en hebben we eindelijk daylight-saving.

Sterkte met de herfst daaro

liefs Niek

• 05 November 2005 - 06:14

Drrkuk:

Ben net thuis van werken (7.12 u). Tof iets van je te horen. Scriptie vordert behoorlijk. Mis je een beetje. Laterz!

• 05 November 2005 - 13:48

Pieterrr:

ziet r errug vetjes uit nico! voor mij nog 2 weekies en dan kom ik richting jou kant op! ZINZINZINZIN

• 05 November 2005 - 16:35

Gied:

Tsjongejonge, wat een sprongen, Niek de Jonge. Mooi verhaal weer. Hier wordt het beetje bij beetje friiser maar we (en vooral ikke na een jaar warmte) hebben wel veel mazzel met de nazomer. Best goed te doen. Ik mis Australië wel hoor maar hier is het ook nog avontuur, alles is nog vrij onbepaald. Groeten van Bergie die je ook mist.

• 05 November 2005 - 17:01

Joske:

weer mooie verhalen :) eindelijk! klinkt echt vet allemaal. kut joh van dat wat je over moest doen! haha snap dat dat frustrerend is.... super mooie foto die ene van de 1e abseil! Keep it up! mis je ook :)
    xxx your sistah

• 06 November 2005 - 00:49

Sirk:

fijn om te horen dat ook daar zoiets als sleur bestaat,) maar je lost het toch steeds weer heel goed op! klinkt namelijk heel goed die bloedzuigers en canyoning.
    he nicos , hier is all good, tot de volgende,
    groetjes

• 06 November 2005 - 11:32

Barbara:

He Niko, mis je hier!! Life has changed, maar je maakt er iets moois van. Geniet lekker verder doe ik dat van je verhalen! Liefs Barbara

• 06 November 2005 - 17:28

Karen:

Hé Niek, wat leuk om van je te horen. Mijn grootste avontuur is de lengte van de file naar R'dam iedere morgen. Een bloedzuiger klinkt wel erg exotisch, had jij er ook nog infecties aan overgehouden? Succes met je proeven!

• 06 November 2005 - 18:34

Cora En Rinus:

Hoi Niek
    Leuk om weer een berichtje van je te krijgen. Fijn te lezen dat je het goed doet daar. Houen zo en genieten. Groetjes

• 07 November 2005 - 11:15

Heleen:

En klopt je hypothese dat er geen YD op het zuidelijk halfrond was, of ben je daar nog steeds niet uit...? Klinkt wel spannend in ieder geval... Afgelopen week in Kopenhagen geweest naar een conferentie van glaciologen uit Noord Europa, super interessant allemaal! PhD aangeboden gekregen in Kopenhagen met veldwerken op groenland, klinkt op zich goed, maar moet nog even kijken... wil op zich wat dichter bij de bergen wonen....
    Kom over 8 dagen al weer terug in Nederland, WIL NIET!! maargoed...
    Liefs Heleen

• 07 November 2005 - 17:44

Sharon:

heeej niekolaas, leuk je berichten! blij dat je je zo vermaakt, had ook niet anders van je verwacht..mis je, maar ach, spreek/zie je over een aantal maanden weer!x

• 10 November 2005 - 12:23

Christian:

Wat tof! Mooi verhaal van die canyon, heb je de bloedzuigers een beetje van je af weten te schudden? Ik hoop voor je dat het weer een beetje opknapt. Mzzl!

• 14 November 2005 - 22:59

Ozz:

Yo niek, mooi om te horen dat alles goed gaat daaro! Hier in grunn wordt t steeds kouder en donkerder. Tijd om me berenvel weer uit de kast te halen. Alles gaat door, heb inmiddels rijles gehad! Het is wat anders dan mario-kart haha. Dude have fun succes met alles en spreek je snel, greetz from tha grunn front!

• 17 November 2005 - 11:31

Ozz:

Australie gaat ook naar het WK, doe guus Hiddink daar ff de groeten..

• 18 November 2005 - 04:53

Niekolaas:

Yep de wedstrijd Australie-Uruguay was een echte thriller, het hele land stond op zen kop en ik vond het ook een goede reden flink wat bier te drinken. Nu maar hopen dat Australie, Zuid-Korea, Trinidad&Tobago en Nederland in dezelfde poule komen!! Haha dat zou lachen zijn!

• 18 November 2005 - 22:29

Thomas:

Hoi Niek! Ik hoorde van je zusje dat je deze site had.
    Ik vind het geweldig dat je zoveel klimt en steeds het avontuur opzoekt.
    Ik hoop dat het goed met je gaat.
    Als je ooit weer eens in NL bent, laat het even weten....dan gaan we één (?) biertje drinken!
    Het gaat je goed!

• 13 December 2005 - 18:56

Ozz:

Dude tijd voor een nieuwe update! Hier nog kouder en donkerder! Tijd voor Gluhwein!

• 13 December 2005 - 18:57

laatste update grunn! De fc tegen utrecht 2-0!!!! we staan 8e

• 15 December 2005 - 15:15

Marika:

Gallo levensgenieter!
    Bloedzuigers...:-(
    Vakantieplannen.. wat ben je aan het doen nu dan? Mn vriendinnetje is inmiddels in Wellington NZ, ook al aant genieten! Nou ga vooral zo door.... Blijf feesten, groetjes Marika

• 22 December 2005 - 17:16

Charles En Els:

Een hele gezellige en zonnige Kerst gewenst en een fantastisch 2006.
    Dat moet lukken met de reisplannen die je hebt.
    We hopen je t.z.t mét reisverhalen weer in Zierikzee te zien.
    Take care!